Kentaur Ridekunst 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva skjer?

 

Kurs og aktiviteter:

 

7. - 8. april og 1. - 2. des. kurs med ridder Hanna Engstrøm i Tønsberg

 

2. - 3. juni kurs med Marte Teigen i Åmot

 

23. - 24. juni kurs med Ellen Oftad på Stavsplassen

 

 

Positiv bakketrening med Ellen Ofstad

23-24 juni 2012 på Stavsplassen (ca 15 km nord for Hafjell )


Trykk og ettergift uten stress og press

Den vanlige måten å lære en hest å gi etter for trykk er å påføre trykket og deretter øke dette til hesten gir rett respons. Dette er ikke bare en lite pedagogisk måte å lære hesten hva det riktige svaret er, det fører også til at hesten anser selve signalet som noe negativt selv etter at den forstår hva det betyr.

Trykk og ettergift er vår aller vanligste signalgivning til hester når vi trener dem. Når vi rir bruker vi for eksempel skjenkler og tøyler som består i at vi legger på et trykk og gir etter når hesten svarer riktig, altså trykk og ettergift. Fra bakken bruker vi leietauet og igjen brukes trykk for å be hesten om å gå eller stoppe. Vi løfter hestens ben med et trykksignal, vi bruker trykksignaler i longering osv osv.

Å vite hvordan man forklarer og motiverer hesten disse signalene er en viktig nøkkel til å få en hest som ikke bare responderer med letthet og villighet, hesten vil også bli langt mer positiv til selve arbeidet vi ber den om å gjøre, noe som igjen fører til mindre stress og spenninger både for hesten og mennesket som håndterer den.


Målsetning

Målsetningen vi har for hestene er å lære dem hvilken respons vi ønsker når vi legger på et trykk. Dette er ikke en naturlig respons for en hest, så man må forklare et trykk i mange ulike posisjoner og sammenhenger før hesten svarer på slike signaler som om det er en refleks. Det tar langt mer tid å trene inn disse responsene enn bare et par dager, men ved hjelp av øvelsene man lærer på kurset kan man jobbe videre på egenhånd og utvikle hestens respons og forståelse hjemme. Målsetningen vi har for deltakerne er derfor å lære dem om øvelsene og forstå når man skal bruke dem og når

man kan gå videre til neste steg i utdannelsen til hesten.


Pris og betaling

Pris for kurset: Kr. 1500,- Inkludert lett bevertning.

Det er samme kurspris om man har med hest eller ikke, men man må betale for oppstalling.

Rabatt kr. 200,- ved betaling av hele kursbeløpet før 25.mai.

Rabatt kr. 200,- for medlemmer i Stav Kjøre- og Rideklubb eller for deltakere på Ellens tidligere kurs i Stav KRK's regi.

Ved påmelding betaler man kr. 500,- i depositum. Ved betaling av depositum, før opp navn og postadresse. Resterende beløp betales innen 2 uker før kursstart. Faktura vil bli utsendt.

Påmelding er bindende, det gis ikke penger tilbake med mindre kurset blir avlyst.


Kontaktperson

Elin Johnsen

E-post: elijoh@rocketmail.com


Mer opplysninger om kurset og påmeldingskjema finner du på

ellenofstad.com (http://ellenofstad.com/kurs/2012juni23/bakkearb.php)

 

 

  

send mail